UA-120733394-1
 

THE HAWTHORNS

The Hawthorns redesign by Christiane Gul Landscape

The Hawthorns

Completed in 2018.

This residential garden is located in the north east side of the village of Huby in Leeds.

Its a large countryside garden and the brief was to have  a good size lawn area for children to play football, dog friendly an area for entertaining and BBQing, to be able to enjoy the field views and keep privacy from the neighbours.

 

We created a large size terrace that will be able to host lots of family and friends in the best spot of the garden, to enjoy the afternoon- evening sun. paths were created to form good connections from the house using Indian sand stone to match the existing materials in the property. 

 

A bespoke pergola at the top of the garden which will be covered with a beautiful wisteria in years to come.

 A wide border to enjoy every season with interest all year around, and more lawn was added on the top left side making the garden look bigger and create the effect of continuity with the field at the top.

 

The back area was cleaned up to appreciate the beautiful views of the fields. Spots lights were fitted around the border, pergola and at the end of the garden to enjoy late summer nights.

The planting was design with a good shrub evergreen  structure with lots of perennials like Salvias, Astrantias, Grasses, Geraniums and allium bulbs to keep all year around interest.

An irrigation system was installed for convenience of our clients and hot weather spells.

Last but not least the project was delivered on budget and on time.

Wishing the happy customer many memorable moments in their in new garden.

After
The Hawthorns
After
Before
Before

BEFORE STARTING

Before